stroeken-verdult

 

HOMECONTACTAGENDAPERSONALIAROUTE
 


Opleeuwstraat 59 - 3840 Gors-Opleeuw (Borgloon) - België - + (32) 012 67 19 35  rien.verdult@outlook.be

U kan bij ons terecht voor individuele psychotherapie
 
 
 
Wil je op de hoogte blijven? Vul dan hieronder je emailadres in.

 
   Welkom bij Gaby Stroecken & Rien Verdult                                                  Klik voor een printvriendelijke versie van deze pagina.
Psychotherapie voor volwassenen

Wanneer heb ik psychotherapie nodig?
Psychotherapie is een vorm van gespecialiseerde hulpverlening bij psychische moeilijkheden. Wie in het dagelijkse leven langdurig last heeft van, bijvoorbeeld: een slecht gevoel over zichzelf, een onbestemd ongenoegen, onverklaarbare lichamelijke klachten, minderwaardigheidsgevoelens, neerslachtigheid, problemen in relaties of angsten, doet er goed aan iemand op te zoeken die deskundige hulp kan bieden. Emotionele moeilijkheden duiden vaak op verborgen psychische pijn. Psychotherapie heeft tot doel deze verborgen pijn te helen. In onze vorm van psychotherapie gaat het niet om verandering van gedrag, maar om verandering van beleving.

Waar komt psychische pijn vandaan?
Deze pijn vindt vooral zijn oorsprong in vroegere, onverwerkte ervaringen. Wij zoeken de bron van emotionele moeilijkheden in de vroege kindertijd. Reeds vóór de geboorte kan een voor de foetus ingrijpende levenservaring tot deze chronische pijn hebben geleid. De geboorte zelf kan ook een traumatische ervaring zijn geweest. Verder kunnen ook gebeurtenissen in de kindertijd een gevoel van gemis of van opgekropt onrecht nagelaten hebben. Dergelijke ervaringen kunnen later een geblokkeerd, geremd of onvrij gevoel geven. Een depressieve achtergrond kan beletten het leven in te richten zoals men dat graag zou willen. Angsten kunnen het dagelijkse leven overheersen.

Wat kan ik eraan doen?
Via een ‘onthullende' psychotherapie gaat de cliënt samen met de therapeut op weg om de verborgen emotionele pijn naar boven te halen en op deze manier te verwerken. Dit verwerkingsproces moet gevoelens, die in het lichaam geblokkeerd zitten, weer in beweging brengen.  Als ‘onthullende' psychotherapeuten gaan we op zoek naar de wortels van de actuele psychische problemen. We proberen dit op een deskundige, maar ook op een betrokken, empathische manier te doen. In een sfeer van veiligheid laten we de cliënt ervaren dat hij het zelf, maar niet alleen moet doen. Terug gaan naar de vroegste pijn is zelfs onmogelijk zonder intense begeleiding. De weg naar heling heeft alleen kans van slagen wanneer we naar de wortels gaan van de pijnlijke ontsporing. Dit veronderstelt arbeid van de kant van de cliënt en ruim inzicht en ervaring van de kant van de therapeut.

>>  Lees verder